gecce-

 

Kamp severlerin en çok tercih ettiği sezon olan bahar aylarında nereye gitmeli? Marmara, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki en güzel kamp alanlarını karavan’ları ile Türkiye ve Dünya’yı gezen Burçin ve Erdi Vahid çiftinin deneyimlediği önerileri ile aşağıdaki içerikte detayları ile  bulabilirsiniz.

İç Anadolu Bölgesi 

Kapadokya, Nevşehir.

Kamp yapmak için İç Anadolu Bölgesi hiç aklınıza gelmediyse bir incelemenizi öneririz. Ankara’daki Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda ve Eğriova Yaylası Kamp Alanı’nda, Çankırı’daki Büyük Yayla Kamp Alanı’nda, Eskişehir’deki Beşikderesi Şelalesi Kamp Alanı’nda ve Musaözü Göleti’nde, Niğde’deki Aladağlar Milli Parkı’nda, Konya ve Isparta il sınırlarında bulunan Beyşehir Gölü çevresinde, Aksaray’daki Ihlara Vadisi’nde, Sivas’taki Gökpınar Gölü Kamp Alanı’nda; daha sakin ve zevkli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Nevşehir’de ve Kapadokya’daki birçok vadide, güzel manzaralara sahip kamp alanları bulunduğunu söyleyelim.

Akdeniz Bölgesi

Andriake Camping

Bahar aylarında üşümeden kamp yapmak isterseniz, sizin için doğru yer kesinlikle Akdeniz. Antalya’dan başlayalım… Çıralı, Beydağları Milli Parkı, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Saklıkent Milli Parkı, Maden Koyu Kamp Alanı, Beldibi Gizli Koy, Gökdere Köyü, Alacasu Cennet Koyu, Geyikbayırı’nda, Kaş ve Kalkan’daki birçok alanda kamp tatili yapabilirsiniz. Tabii ki Akdeniz’deki kamp yerleri sadece Antalya’dan ibaret değil. Isparta’da Kızıldağ Milli Parkı, Yazılı Kanyon Milli Parkı, Dedegöl, Melikler Yaylası ve Kovada Gölü Milli Parkı; Mersin’de ise Aydıncık Tabiat Parkı, Akyar Narlıkuyu Koyu, Talat Göktepe Tabiat Parkı, Kadıncık Barajı veya Pullu Tabiat Parkı’nı tercihleriniz arasına alabilirsiniz.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz'de Kamp Yapılacak 15 Yer - ANADOLUYU GEZİYORUM

Karadeniz’in yemyeşil doğası, kampçılar için birçok özel yere sahip. İstanbul’a en yakın bölgelerden başlayıp Doğu Karadeniz’e doğru sıralamaya başlayalım… Kocaeli’ndeki Gölcük Tabiat Parkı, Düzce’deki Topuk Yaylası, Bolu’daki Abant Gölü Milli Parkı ve Yedigöller Milli Parkı, Karabük’teki Şeker Kanyonu, Yenice Kent Ormanı ve Sarıçiçek Yaylası İstanbul’a en yakın kamp alanları.

Şelaleleri ve yaylalarıyla ünlü Karadeniz’de, deniz kenarında kamp yapmak isteyenler için en uygun yer ise Sinop sahilleri. Şehir merkezinde ve çevresinde bulunan Akliman Plajı, Hamsilos Koyu, Karakum, Gazi Mesire Yeri, Sarıkum, bunlardan sadece birkaçı. Her şehrinde onlarca güzel kamp alanı bulunan Karadeniz’de kamp yapılacak en gözde yerler ise şöyle: Ordu’daki Perşembe Yaylası ve Ohtamış Şelalesi, Giresun’daki Kümbet Yaylası ve Paşakonağı Yaylası, Trabzon’daki Mavura Yaylası ve Şolma Yaylası, Rize’deki Gito Yaylası ve Pokut Yaylası, Artvin’deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı ve Maçahel.

Marmara Bölgesi ve İstanbul

İstanbul’a yakın bir kamp yeri arıyorsanız, bolca seçenek mevcut. Marmara’da yer alan birçok tabiat parkı, plaj ve gölde kamp alanları bulunuyor. Kırklareli’ne bağlı İğneada ve çevresinde; Longoz Ormanları Milli Parkı Kamp Alanı, Beğendik Plajı, Limanköy Bakırdere Kanyonu, Mert Gölü, Pedina Gölü, Saka Gölü gibi alanlarda kamp yapabilirsiniz. Edirne ve Tekirdağ tarafında kamp yapılabilecek en güzel yerler ise; Gökçetepe Tabiat Parkı, Kastro Koyu, Bıyıkali Göleti, Dallas Plajı, Ganos Dağı, Çamlıköy Tabiat Parkı, Uçmakdere, Danişment Tabiat Parkı, Uzunkum Plajı. Kamp alanlarıyla ünlü diğer bir şehir ise Çanakkale. Saros Körfezi, Assos, Kömür Limanı, Kabatepe, Anzak Koyu, Güneyli Koyu, Gökçeada ve Bozcaada’da birçok güzel kamp alanı bulunuyor. Marmara Bölgesi’nde yer alan Balıkesir’den de bahsetmeden olmaz; Cunda, Turanköy, Erdek, Altınoluk kamp için en ideal yerler.

Ege Bölgesi

İzmir, Çeşme, Delikli Koy.

Güzel Ege’de, özellikle İzmir ve Muğla şehirlerinde çok sayıda zevkle kamp yapılabilecek alan bulunuyor. Güneş ısıtmaya başlamışken İzmir’de deniz kampı yapmak isteyenlere için Karaburun, Selçuk, Dikili, Foça, Urla, Seferihisar, Şirince, Buca, Delikli Koy bölgelerini önerebiliriz.

Muğla’daki en güzel kamp yerleri ise Fethiye, Milas, Bodrum, Marmaris’te yer alıyor. Muğla’ya gitmişken Fethiye’deki Kabak Koyu, Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı, Akyaka Orman Kampı’nı, Darboğaz Koyu’nu, Akyaka’yı, Bodrum’daki Peksimet ve Gürece’yi, Marmaris’te Milli Park, İnbükü Mesire Yeri veya Çubucak Orman Kampı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Çok popüler olmasa da güzel Aydın da kamp alanlarına sahip. Paşa Yaylası, Çine Vadisi, Danişment Tepeler Kamp Alanı, Akkum Sağtur Plajı’nın yanı sıra Kuşadası’nda çok sayıda kamp alanı bulunuyor.

Sinop- Akgöl

akgöl tabiat parkı.jpg

Sinop’un Ayancık ilçesinin güneyinde, Çangal Dağı’nın ortasındaki yeşil orman örtüsü içerisinde masmavi parıldayan Akgöl, Sinop’un derinliklerine saklanmış adeta cennetten bir köşe! Muhteşem manzarası ve huzur veren doğası ile Sinop‘un içinde mini bir Karadeniz gibi duruyor. Yaklaşık 1200 metre yükseklikte yer alan Akgöl, Yemişli Deresi’nin ağzının kapatılmasıyla oluşan bir set gölü. Yemyeşil bir çam ormanın içinde, etrafını saran boylu boyunca uzanan ağaçlarla yol arkadaşlığı yapan Akgöl, Türkiye’nin doğa harikası olarak bilinen diğer gölleriyle kıyaslanamayacak kadar güzel bakir bir ortamda yer alıyor. Sık köknar ağaçlarının kimi zaman yeşile büründürdüğü görüntüsüyle Akgöl, harika bir piknik ve kamp alanı aynı zamanda. Ayancık Orman İşletmesi’ne ait bir tesisin de bulunduğu gölde kırmızı benekli alabalık üretiliyor. Çevresini kuşatan el değmemiş ormanın derinlikleri, yaban domuzu, kurt, çakal, ayı ve tavşan gibi yabani hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Herkesi kendine hayran bırakan bu tabiat harikasını, henüz ziyaretçi akınına uğramamışken keşfetmenizde fayda var!

Karaman- Nadire Kanyonu

DJI_0095.JPG

Eğer siz de tam bir doğa tutkunuysanız Karaman’ın Ermenek ilçesinde iki tarafı Toros Dağlarıyla oluşan Nadire Kanyonu’nu mutlaka görmelisiniz. Taşeli Platosu’nda yer alan dağlık ve ormanlık sarp kayalarla çevrili bir kalenin önünde kurulan Ermenek, doğal ve tarihi dokusu ile kampçıları ağırlıyor. İlçede yar alan Nadire Kanyonu, göz kamaştıran rengi nedeniyle Turkuaz Gölü olarak da biliniyor. Fariske Çayı’nın baraja akan sularıyla dolu olan kanyon, oldukça derin. Bu nedenle tekneyle gezilebiliyor. Her iki tarafı devasa Toros Dağları ile çevrili kanyonun dört bir yanı, doğanın görkemli güzelliğini yansıtıyor.

Karaman- Taşkale

Karaman Piknik Yerleri | En Güzel 5 Piknik Yeri | ENUYGUN

Karaman’a bağlı bir kasaba olan Taşkale, Kızıllar olarak da anılıyor. Taşkale, yerleşimi çok eskilere dayandığı için doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleriyle bütünleşmiş bir kasaba. Bölgede kamp yaparken Manazan Mağaraları, Tahıl Ambarları ve İnce Su Mağarası gibi gezilecek yerler için bir keşif rotası oluşturabilirsiniz. 5 kattan oluşan eski bir yerleşim yeri olan Manazan mağaralarının tarihi yaklaşık 14 asır öncesine dayanıyor. İç Anadolu’da önemli kültürel zenginliklerini barındıran mağaralar; obrukların, Mevlana’nın ve Çatalhöyük’ün gölgesinde kaldığı için saklı kalmayı başarabilmiş. Bu nedene mağaralar, insan – doğa ilişkisinin Anadolu’daki en nadide örneklerinden biri. İnsanoğlunun zor durumda kaldığında nasıl bir azimle, güçle dağları delip barınak yapabildiğinin en güzel örneği. Taşkale Tahıl Ambarları ise 800 yıllık. 250 tane ambardan oluşan yapı, insan elinin bir eseri. Buzdolabı işlevi gören ambarlar, ürünleri 30 yıl bozulmadan koruyabiliyor. İnce Su mağarası, oluşum süreci devam eden sarkıtlar, dikitler ve traverten havuzlarına sahip. Uzunluğu yaklaşık 1356 metre. Kendine has dokusuyla Türkiye’nin mağaraları arasında ayrışıyor.

Gökova Körfezi- Küçük ve Büyük Çatı Koyu

Darboğaz Koyu Kamp Alanı

Ülkemizde tarihi ve doğal güzellikleri aynı anda sunan, gözlerden uzak kalmayı başaran eşsiz yerlerden biri de Gökova Körfezi Bördübed Limanı’nın içinde bir S çizen Küçük ve Büyük Çatı Koyları. Sadece tekneyle ulaşım sağlanan bu koyların eşsiz güzellikleri saymakla bitmez. Muhteşem doğal güzellikleri ile birer doğal liman olan koylara karadan ulaşım sağlanamaması, doğal güzelliklerinin korunmasını sağlıyor. Bu bölgede sıra sıra dizilmiş onlarca tekne göreceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Koylara sadece 1-2 tekne aynı anda giriş yapabiliyor. Koyların çevresi, dev tesislerin değil ormanlık alanların hakimiyetinde. Şaşıracaksınız ama konaklamak için burada tesis yok. Kampçılar istedikleri yere çadır kurabiliyor. Koyların çevresinde ise çam ve Sığla ağaçlarıyla kaplı muhteşem yürüyüş alanları bulunuyor. Üstelik bölge rüzgâr almadığı için deniz masmavi bir çarşaf gibi. Civardaki tesisleri içinde bulunduran Amazon Mevkii’ne dört kilometre mesafede bulunmasına rağmen bölgede tesis bulunmaması, çok sayıda tekneyi aynı anda ağırlayamaması gibi nedenlerle doğal güzelliğini korumayı başarabilmiş nadir yerlerden biri.

Aydın- Pygela Antik kenti

Uşak'ta Blaundus Antik Kenti ile tarihte bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Aydın’da Kuşadası’nın 3 kilometre kuzeyinde yer alan Pygela Antik kenti, bundan binlerce yıl önce tam 10 yıl süren Troya Savaşı sonunda yorgun düşen askerler için kurulmuş bir sağlık merkezi olarak tarihte büyük bir öneme sahip. Troya Savaşı’nın kazanmanın zaferini yaşayan ancak savaşın getirdiği olumsuzluklarla boğuşan askerler, bu merkezde adeta yoğun bakımdan geçirilmiş. Küçük bir antik yerleşme olan kent, dünyanın ilk sağlık şehri unvanına sahip. Argos Kralı Agamemnon tarafından kurulan kent, yakınında bulunan şifalı sularla askerlerin bozulan sağlıklarını ve yıpranan morallerini geri getirerek tarihe iz bırakmış. Bugün Kuşadası’nın en sakin noktalarından biri olan Pygela sahili, tarihinden gelen zenginliğini doğanın sıcaklığıyla harmanlıyor. Sahili turizme açık olmasına rağmen Kuşadası’nın diğer bölgelerindeki kalabalığı burada görmek çok zor. Kalabalıklardan uzak ama merkeze yakın konumuyla da bol gezmeli bir kamp tatili için oldukça ideal.

Uşak- Blaundus Antik Kenti

ULUBEY BLAUNDOS ANTİK KENTİ | Kültür Portalı

Uşak’ta Büyük İskender tarafından kurulan ve mimari görünümü nedeniyle İngiltere’deki ünlü Stonehenge taşlarına benzetilen Blaundus Antik Kenti, bölgenin çok kültürlü dokusunu yansıtan bir mozaiğe sahip. Oldukça zengin kültürel değerleri yaşatan Blaundus Antik Kenti, derin ve dik vadiler ile çevrili yarımada şeklinde bir toprak parçası üzerine yer alıyor. Hikayesine gelince; Büyük İskender’in Anadolu Seferleri sonucunda Makedonya’dan gelenler tarafından kurulan şehre yerleşen halk, kendilerine Makedonyalı Blaundus adını vermiş. Daha sonrasında Bergama Krallığı ve Roma İmparatorluğu egemenliğine giren kent, Roma döneminde en parlak zamanını yaşamış. Antik kentin önemli yapıları arasında stadyum, kale, tiyatro, tapınaklar ve kaya mezarları yer alıyor. Kentin günümüzdeki kalıntıları arasında tek taraflı oturma kademeleri olan stadyum, kuzey surlarının giriş kapısı kemeri, sur duvarlarının bazı bölümleri, darphane ve Roma İmparatoru Claudius’un mabedi yer alıyor. Ulubey Kanyonu üzerinde yükselen antik kentin içerisinde güzel saçlı kraliçe olarak adlandırılan kalıntının bulunması onu daha ilginç hale getiriyor. Antik kentin çevresinde kamp yaparak asırlar öncesine uzanan bir seyahate çıkabilirsiniz. 

GecceGusto; Moda, Gastronomi, Sinema Tv, Teknoloji, Sanat, Mücevher, Sağlık ve Güzellik, Seyahat, Erkek Dünyası, Ev Dekorasyonu ve Trendler dünyasını yakından takip edenlerin en son gündem ve güncel haberleri öğreneceği dalında en özel ve 25 yıldır dijital platformda internet haberciliği yapan Türkiye’nin ilk Luxury ve Lıfe Style Portalıdır.

Etiketler